Sve što treba da znate o 12 generaciji Intel Procesora – RAČUNARI I KANCELARIJA

Kako ova jezgra zajedno funkcionisu?

Intelova kombinacija P-jezgara i E-jezgara u njihovim procesorima omogućava uravnoteženiji pristup računarstvu, optimizujući i performanse i energetsku efikasnost. Specifičan način na koji ova jezgra rade zajedno može da varira u zavisnosti od opterećenja koje se obavlja.

Za zadatke koji zahtevaju visoke performanse, procesor će koristiti P-jezgra da obezbedi neophodnu procesorsku snagu. Na primer, kada igrate grafički intenzivnu igru, P-jezgra će obaviti najveći deo obrade kako bi se obezbedilo glatko igranje.

S druge strane, za zadatke koji zahtevaju manje procesorske snage, procesor će koristiti E-jezgra da uštedi energiju i produži vek trajanja baterije. Na primer, kada pregledate veb ili obavljate jednostavne kancelarijske zadatke, E-jezgra će se nositi sa opterećenjem, omogućavajući P-jezgrima da ostanu neaktivni i štede energiju.

Intelovi procesori su dizajnirani da dinamički alociraju radna opterećenja između P-jezgara i E-jezgara radi optimizacije performansi i energetske efikasnosti u realnom vremenu. Ovo omogućava procesoru da se prilagodi promenljivim radnim opterećenjima i da obezbedi da se prava jezgra koriste za zadatak koji je pri ruci.

Pored toga, Intel koristi niz drugih tehnologija za optimizaciju performansi i efikasnosti svojih procesora. Na primer, oni koriste tehnologiju Hiper-Threading kako bi omogućili svakom jezgru da istovremeno obrađuje više niti, poboljšavajući performanse za radna opterećenja sa više niti. Oni takođe koriste Turbo Boost tehnologiju za dinamičko podešavanje brzine takta pojedinačnih jezgara kako bi pružili dodatne performanse kada je to potrebno.

Sve u svemu, kombinacija P-jezgara i E-jezgara u Intelovim procesorima, zajedno sa drugim naprednim tehnologijama, omogućava uravnoteženiji pristup računarstvu. Ovaj pristup optimizuje i performanse i energetsku efikasnost, omogućavajući produženo trajanje baterije i bolje ukupne performanse u nizu različitih radnih opterećenja.

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours